Ga naar de inhoud

Chez Château – 2 jaar

In de maand november 2021 bestaat Chez Château al weer 2 jaar. Wat gaat de tijd snel en wat is er veel gebeurd. Het begon allemaal als een droom, mijn businessplan kan direct de prullenbak in door de afgekondigde lockdown, een slechtere start kon ik mij niet bedenken, maar toch hield ik hoop op een goede start ….. ik kan er inmiddels al een boek over schrijven.

DANK JULLIE WEL

Een proost op het leven

Allereerst wil ik jullie enorm bedanken voor jullie loyaliteit en vertrouwen in Chez Château. Zonder jullie zouden de prachtige wijnen en olijfolie uit de Provence niet door mij naar Nederland geïmporteerd kunnen worden.

Daarom wil ik nu eerst met jullie proosten op het leven.

Op de foto zie je de jus van de druiven. Het linker glas is één dag oud, het rechter glas is twee dagen oud.

de start

Een korte terugblik

Ik ben in december 2019 direct gestart met de vertegenwoordiging van Château Romanin uit Saint-Rémy-de-Provence en de eerste pallet wijn was voor de kerst 2019 al nagenoeg uitverkocht. In de zomer 2020 kwam daar al snel Château Lauzade uit Le Luc-en-Provence bij. In december 2020 kwam Mas Sainte Berthe uit Les Baux-de-Provence er als 3e wijnhuis bij.

Ondertussen moest ik mijn weg zien te vinden, daar mijn primaire focus op het midden en hogere segment horeca zou komen te liggen. Door de lockdown in maart 2020 kon er direct een streep door mijn businessplan gezet worden.

Ik ging nadenken en heb uiteindelijk een mooie entree in de particuliere markt gevonden, waar jullie ook toe behoren. In het najaar 2020 kreeg de zakelijke markt voor mij ook meer vorm. Van daaruit ben ik verder gaan bouwen, waarbij ik mede ondersteund werd door mijn website (ontwikkeld door Yellow Cookies) en mijn social accounts op LinkedIn, Instagram en Facebook, met de onlangs besloten groep “Chez Château” op Facebook als mooi voorbeeld.

AUTOROUTE DU SOLEIL

Eindelijk weer op reis

In september 2021 konden we dan eindelijk zelf weer naar de Provence. Naast het onderhouden van de bestaande contacten heb ik letterlijk de mouwen opgestroopt. Een lang gekoesterde wens kwam in vervulling en ik kon één dag met snoeimes en korf de wijngaarden in om te helpen met de oogst van de Grenache Blanc. Een hele bijzondere ervaring viel mij daarbij ten deel.

Ook bezochten wij enkele – voor ons bekende – wijnhuizen om met elkaar te kijken naar de mogelijkheden om meer Provence wijn en olijfolie exclusief naar Nederland te kunnen importeren. Hierin ben ik geslaagd en vanaf komend jaar zal ik ook de wijnhuizen Domaine de Métifiot en Domaine de La Vallongue exclusief voor de Nederlandse markt gaan vertegenwoordigen.

feedback

De Grote Hamersma beoordeelde de collectie

Naast de mooie feedback van wijnliefhebbers, waarvoor ik enorm dankbaar ben, zijn de wijnen uit de collectie van Chez Château ook door wijnprofessional Harold Hamersma, beter bekend als De Grote Hamersma, beoordeeld. Zijn feedback geeft mij ook de bevestiging dat de wijnen dik in orde zijn. Harold Hamersma beoordeelde de wijnen met een score 8,5 oplopend tot 9 * (stervermelding voor excellente prijs-/kwaliteitsverhouding).

Kijk op de website van De Grote Hamersma voor alle goed beoordeelde wijnen van Chez Château.