Ga naar de inhoud

Wijnhuizen

EEN PAREL IN LES ALPILLES

Château Romanin

Château Romanin is gelegen aan de noordkant van het gebergte Les Alpilles in Saint-Rémy-de-Provence. Bij de bouw van het kasteel, waarin het Château is gehuisvest, werd destijds al rekening gehouden met de passage van de zomer en winter seizoenen, de Grote Beer, de Kleine Beer, de planeten Mars, Venus, Jupiter en de passage van de zon en de volle maan. 

het huis in de velden

Mas Sainte Berthe

Mas Sainte Berthe ligt aan de voet van het beroemde Château des Baux-de-Provence en beslaat 40 hectare wijngaarden.

In de 17e eeuw was het huidige Mas de Sainte Berthe, toen “het huis in de velden”, van de heer van Mollières.  Al in 1539 spraken notariële akten over de bouw van een kapel, verbonden aan het lichaam van deze voormalige boerderij.

Deze kapel was gewijd aan Saint Berthe, de patroonheilige van de koortsige.

biodynamische wijncultuur sinds 1985

Domaine de La Vallongue

Domaine de la Vallongue telt 300 ha kreupelhout en rotsen in de gemeenten Eygalières en Saint-Rémy-de-Provence. Het landgoed ligt aan de voet van de lange vallei, de “Vallongue”, waarvan de weg de oude Romeinse weg was die Rome met Spanje verbond.

innovatiekracht

Domaine de Métifiot

De geschiedenis van Domaine de Métifiot, gelegen in het hart van de Alpilles in Saint-Rémy-de-Provence gaat terug naar het einde van de 19e eeuw. Het was Jozef de overgrootvader, herder, die met een kudde schapen neerstreek in dit gebied.