Meteen naar de inhoud

Assortiment

Château Romanin

Château Romanin

Biodynamische wijncultuur ………..

Mas Sainte Berthe

Beredeneerde wijnbouw ………..

Domaine de Métifiot

De weg naar biodynamische wijncultuur ………..

La Vallongue

Biodynamische wijncultuur ………

Wijnpakket

Periodiek wordt een exclusief wijnpakket samengesteld.

Overige informatie

Wilt u informatie over de wijnen of heeft u andere vragen?


Château Romanin

De ruïnes van Château Romanin liggen aan de uitlopers van het gebergte Alpilles. De wijngaard is geplant in zeer kiezelrijke bodems bestaande uit klei, slib en kalksteen, waarin de druivenvariëteiten van de appellation gedijen. De variëteiten worden geteeld met behulp van biodynamische praktijken en de druiven worden met de hand geplukt om hun onderscheidende karakters te behouden en te laten schijnen. De wijnen rijpen in een ondergrondse ‘kathedraal’ in perfecte harmonie met het Provence terroir.

Château Romanin Grand Vin Rouge 2015
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Een grote wijn naar je hart

De weinig tot zeer steenachtige kleigrond, in de uitlopers van de Alpilles, biedt een ideaal terroir voor deze Grand Vin die dicht bij je hart zit. De jaargang 2015 heeft in mei 2020 een gouden medaille ontvangen tijdens het Concours des Vin ‘Terre de Vins’ en kreeg in oktober 2020 een beoordeling van 9+ (sterwijn) van De Grote Hamersma. Hamersma schreef: “Les-Baux-de-Provence ….. toeristendorpje. Kan natuurlijk laksheid in de hand werken. Maar daar is in deze niets van te proeven. Schitterend rood afkomstig van wijngaarden met de voetjes in grimmige grond. Rijp en fijn fruit. De tannines subtiel en timide. Een echte Grand Vin”.


De druivenrassen – Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon en Grenache – geven karakter en finesse aan deze wijn, die minstens 18 maanden in grote houten vaten wordt gerijpt, in het hart van de wijnmakerij. Deze wijn van hoge kwaliteit is in totale resonantie met het hart van het land van de Provence.

Advies: decanteren.

Drinkbaar: nu tot 2030.

Château Romanin Grand Vin Rosé 2021
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Een gunstig terroir voor een Grand Vin

Druivenrassen: Grenache Noir 58%, Mourvèdre 24%, Syrah 12% en Counoise 6%.

Vinificatie/rijping: handmatige oogst, gekoeld in een koelcel (ongeveer 10C) gedurende 24 uur. Natuurlijke koude bezinking bij 10C en alcoholische gisting tussen 18 en 20C in roestvrijstalen vaten. Geen malolactische gisting. Rijping op fijne droesem gedurende 5 maanden in roestvrijstalen vaten, met minder roeren.

Geur/smaak: lichtroze en helder van kleur wat het deze Grand Vin een mooie glans geeft. De neus is subtiel met geuren van aardbeien en bramen. Aroma’s van mandarijn, grapefruit en citroen verstrengelen zich in een mooie royale ronding. De eerste aanzet is levendig en teder tegelijk. De wijn onthult een intense afdronk met mineraliteit en een zoute afdronk hetgeen onderscheidend is voor de Château Romanin-wijnen.

Combineren met: de biodynamische cuvée is ideaal met een gegrilde zeebaars vergezeld van knapperige groenten.

Onderscheiding: in juni 2022 heeft de Grand Vin Rosé 2021 een gouden medaille ontvangen tijdens het Decanter World Wine Awards 2022 (score 95/100) én tijdens het Concours des Vins Terre de Vins 2022.

Drinkbaar: nu tot 2024.

Château Romanin Grand Vin Blanc 2021
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Finesse en harmonie…

Bodem: zand, silty-klei

Druivenrassen: Rolle 66%, Clairette 16%, Roussanne 9,5% en Grenache Blanc 8,5%.

Alcoholische graad: 13,5° vol

Vinificatie/rijping: handmatige oogst, gekoeld in de koelcel (ongeveer 10°C) gedurende 24 uur. Handmatige sorteertrossen en hele trossen worden langzaam geperst. Natuurlijke koude bezinking bij 10°C en alcoholische gisting tussen 18°C en 20°C in roestvrijstalen vaten. Geen malolactische gisting. Rijping – onder roering – op droesem gedurende 8 maanden in roestvrijstalen vaten.

Geur/smaak: de biodynamische wijn is lichtgeel goud met een mooie
glans. De geur is delicaat en wordt gekenmerkt door tonen van witte bloemen en kruiden. De smaak heeft een soepele en elegante aanzet die een goede lengte onthult die wordt geassocieerd met steenvruchten
zoals perzik en abrikoos. De afdronk is mineraal en zout.

Combineren met: deze cuvée wordt gewaardeerd met een rode mul tartaar met saffraan saus, vergezeld van verse tagliatelle.

Drinkbaar: nu tot 2026.

Een grootse Grand Vin Blanc uit de Provence.

Château Romanin – La Chapelle Rouge 2019
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Een elegante en vurige wijn

Bodem:  kalksteen, zand-silty klei, grind

Druivenrassen: 82% Syrah, 12% Cabernet Sauvignon en 6% Mourvèdre.

Alcoholische graad: 14° vol

Vinificatie/rijping: handmatige oogst. Alcoholische gisting tussen 24 en 26C met een totale maceratie van 20 tot 25 dagen. Dagelijks cap-punching. Malolactische gisting. Rijping in roestvrijstalen vaten en eiken vaten gedurende 18 maanden.

Geur/smaak: duidelijk heldere granaatkleur. Krachtige neus op zwarte fruitaroma’s (bramen, zwarte bessen), evenals mentholated tonen. Intensiteit fruit in de mond met zwarte fruittonen (blackurrant, bramen, bosbes), evenals mentholated, houten, cacao- en notenaroma’s.

Combineren met: deze vintage kan ondermeer worden genoten met een geroosterd hert met kruiden, groenten en krieltjes.

Advies: decanteren.

Drinkbaar: nu tot 2029.

Romanin Rouge 2021
IGP Alpilles

Puur rood fruit

Bodem: bruine kalksteen colluviale bodem, zandig grind.

Druivenrassen: Syrah 65% en Mourvèdre 35%

Alcoholische graad: 13% vol

Vinificatie/rijping: handmatige oogst, gekoeld in koelcel (ongeveer 10°C) gedurende 24u. Natuurlijke koude bezinking bij 10°C en alcoholische gisting tussen 18 en 20°C in roestvrijstalen vaten. Geen malolactische gisting. Rijping gedurende 5 maanden in roestvrijstalen vaten, met roeren van de droesem.

Geur/smaak: de kleur is robijnrood met een prachtige glans. De neus onthult zwarte vruchten zoals pruim, zwarte bes en braam en vervolgens rood fruit zoals aardbei en rode bes. De afdronk is intens en fluweelachtig met rokerige en gegrilde tonen.

Combineren met: deze cuvée past perfect bij een mooie stoofschotel of een schotel van charcuterie en belegen kazen.

Drinkbaar: nu tot 2025.

Romanin Rosé 2021
IGP Alpilles

Het zomerse gevoel bij je in huis

Bodem: bruine kalksteen colluviale bodem, zandig grind.

Druivenrassen: Grenache 65%, Mourvèdre 23% en Cabernet sauvignon 12%

Alcoholische graad: 13% vol

Vinificatie/rijping: handmatige oogst, gekoeld in koude ruimte (ongeveer 10°C) gedurende 24u. Natuurlijke koude bezinking bij 10°C en alcoholische gisting tussen 18 en 20°C in roestvrijstalen vaten. Geen malolactische gisting. Rijping op fijne droesem gedurende 5 maanden in roestvrijstalen vaten, met roeren van de droesem.

Geur/smaak: de kleur is framboosroze met een prachtige glans. De neus is aromatisch met tonen van rood fruit zoals wilde aardbei en rode bes. In de mond is de aanzet pittig en hebzuchtig. Kersen en zwarte bessen vermengen zich met citrusvruchten (grapefruit en citroen) wat leidt tot een mooie smaakvolle afdronk.

Combineren met: deze cuvée is perfect bij zonnige aperitieven zoals tapas of bij een chocoladetaart, maar ook bij de Aziatische keuken staat hij zijn ‘mannetje’.

Drinkbaar: nu tot 2024.

ROMANIN BLANC 2021
IGP ALPILLES

Exclusiviteit in Pays Bas

Deze wijn is een monocépage van 100% Rolle en heeft tot 2021 nimmer het Franse land verlaten. Door de beperkte productie werd deze wijn vergeven aan de gerenommeerde restaurants in de Provence. De jaargang 2020 vond haar exclusieve introductie in Nederland in februari 2021.

Bodem: Zand-silty klei.

Druivenras: Rolle 100%

Alcoholische graad: 13% vol

Vinificatie/rijping: handmatige oogst, gekoeld in koude ruimte (ongeveer 10°C) gedurende 24u. Natuurlijke koude bezinking bij 10°C en alcoholische gisting tussen 18 en 20°C in roestvrijstalen vaten. Geen malolactische gisting. Rijping op fijne droesem gedurende 5 maanden in roestvrijstalen vaten, met roeren van de droesem.

Geur/smaak: de kleur is lichtgeel met groene accenten. In de neus vermengen citroen en grapefruit zich met geuren van witte bloemen zoals acacia en lelietje-van-dalen. De eerste aanzet is mineraal en licht zuur. De innemende gulzigheid onthult aroma’s van exotisch fruit en de afdronk is zout.

Combineren met: deze cuvée is ideaal bij schaal- en schelpdieren.

Drinkbaar: nu tot 2024.

CHÂTEAU ROMANIN HUILE D’OLIVE VIERGE OLIVES MATURÉES
A.O.P. HUILE D’OLIVE DE LA VALLÉE DES-BAUX-DE-PROVENCE

Vloeibaar goud voor liefhebbers van gerijpte olijven

Naast prachtige, biodynamische wijnen produceert Château Romanin ook biodynamische olijfolie die gecertificeerd is door Demeter. Het ‘vloeibare goud’ – zoals de olijfolie in de Provence wordt genoemd – uit Vallée Des-Baux-de-Provence – bevat 5 olijfvariëteiten, te weten Aglandau of Béruguette, Grossane, Salonenque, Picholine en Verdale. 

Oogst: de biodynamische olijven werden geplukt tijdens de veraison periode van oktober tot december en vervoerd naar de molen en voor een paar dagen opgeslagen in kratten uit de buurt van licht en zuurstof. Onder deze omstandigheden begint het delicate werk van het fermenteren van de olijven tot anaerobiose (beschut tegen zuurstof). Om deze smaak van zwarte olijf uit de molensteenmolens van onze voorouders te herontdekken, zijn knowhow en gevoeligheid in het beheer van de typiciteit noodzakelijk. Dit is nogal een kunst.

Geur/smaak: “gekonfijte olijven, zwarte tapenade, cacao, peper, truffel. In de mond is deze olie evenwichtig en intens met een gevoel van zoetheid. Een gastronomische olijfolie voor liefhebbers van gerijpte olijven”. 


Domaine de Métifiot

Verscholen achter de D9 aan de Avenue Vincent van Gogh ligt tegen de uitlopers van de Alpilles het wijndomein waar Benoît Bateman sinds 2019 de scepter zwaait. Benoît had maar één doel: het maken van superieure biologische wijnen én onderscheidend voor de Provence. Nu, 4 jaar later staat er een volwassen wijnbedrijf dat inmiddels veel prijswinnende wijnen produceert.

domaine de métifiot – collection 100%, cuvee syrah rouge 2020
igp alpilles

Le grandeur de Provence

Druivenras: 100% Syrah.

Vinificatie/rijping: er is uitsluitend in de ochtend geoogst om de aroma’s te behouden. Pre-fermentatie koude maceratie in roestvrijstalen tanks gedurende 48 uur gevolgd door alcoholische en malolactische fermentatie. De maceratie duurt 4-5 weken in roestvrijstalen tanks. Rijping op fijne droesem gebeurt in betonei (49%), 500 L half-muids (27%) en vat (24%) gedurende 10 maanden.

Geur/smaak: robijnrood, intens en diep met paarse reflecties. Subtiel en delicaat op geuren van rode bessen (framboos, bes, rijpe kers, zoethoutjam). Violettinten bloeien dit boeket van aroma’s. Mooie complexiteit, de tannines zijn fijn en zijdeachtig. De rode vruchten bevinden zich in het midden van de mond en de afdronk wordt gekenmerkt door de rokerige, pittige witte peperkant.

Combineren met: geroosterde duif met champignons, gestoofd spek op een bedje van aardappel, Rocamadour kaas.

Drinkbaar: nu tot 2030.

domaine de métifiot – collection gastronomie rouge 2019
Igp alpilles

Gastronomische Grand Vin

Druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Grenache, Mourvèdre en Syrah.

Vinificatie/rijping: de druiven zijn geoogst op volle rijpheid. De ontsteelde druiven worden mechanisch gesorteerd voordat ze worden overgebracht naar de houten vaten. De alcoholische gistingstemperatuur wordt geregeld rond de 25°C om de aroma’s zoveel mogelijk te behouden. Er worden dagelijks zachte pump-overs uitgevoerd om geurstoffen, kleurstoffen en tannines voorzichtig te verwijderen. Aan het einde van de alcoholische fermentatie wordt de temperatuur voor de polymerisatie van de tannines verhoogd tijdens de maceratiefase, die ongeveer 4 weken duurt. Zacht drukken met een verticale pers. 12 maanden rijpen in houten vaten voor 2/3 en in nieuwe eiken vaten voor de rest.

Geur/smaak: de kleur van de wijn is diep granaatrood. De geur is intens en genereus met aroma’s van rood of zelfs zwart fruit. De eerste aanzet in de mond is vol en rijk, met een mooie frisheid. De tannines zijn zijdeachtig en elegant, waarbij de rode vruchten domineren. De afdronk is persistent met houtachtige tonen. Een Grand Vin om van te houden.

Combineren met: Bœuf bourguignon, lamsrack, Saint Félicien.

Onderscheiding: de biologische wijn heeft in 2022 een zilveren medaille ontvangen tijdens de Decanter World Wine Awards 2022 met een score 92/100.

Drinkbaar: nu tot 2029.

domaine de métifiot – collection les essentiels rouge 2020
igp alpilles

Een robuuste volbloed

Druivenrassen: Merlot en Marselan.

Vinificatie/rijping: de druiven zijn in de nacht geoogst om de volle aroma’s en het fruit te behouden. De ontsteelde druiven worden mechanisch gesorteerd voor ze in de betonnen tanks worden geplaatst. Er vind een dagelijkse controle plaats om de extractie van tannines en kleurstoffen mogelijk te maken. De maceratie duurt ongeveer 2 tot 3 weken, waardoor de wijn kan rijpen. De wijn wordt voor 90% gerijpt in betonnen vaten, roestvrij staal en 10% in nieuwe eiken vaten en 12 maanden later gebotteld.

Geur/smaak: de kleur van de wijn is paars robijn met paarse reliëfs. De geur is weelderig, aromatisch met een fruitmand van rood en zwart fruit en steenvruchten. De smaak is robuust, rond, diep en gastronomisch met rijke, vol rijpe en paarse smaken.

Combineren met: runderwang met een wijnsaus vergezeld van polenta, runderstoof of zeeduivel in rode saus.

Onderscheiding: de biologische wijn heeft in 2022 een gouden medaille ontvangen tijdens het concours des vins “Terre des Vins” en een bronzen medaille tijdens de Decanter World Wine Awards 2022.

Drinkbaar: nu tot 2026.

domaine de métifiot – collection les essentiels rose 2021
igp alpilles

Onbekende elegantie

Druivenrassen: Grenache Noir, Cinsault, Rolle, Cabernet sauvignon, Mourvèdre en Syrah.

Geur/smaak: de kleur is lichtroze met paarse reflecties. In de geur tref je fijne aroma’s van witte perziken en acaciabloemen aan. De smaak is fris en knapperig op een toon van klein rood fruit met een zoute afdronk.

Combineren met: dorade met pittige saus, kalfsvlees stuk met rozemarijn, praline taart.

Onderscheiding: de biologische wijn heeft in 2022 een zilveren medaille ontvangen tijdens het concours des vins “Terre des Vins” en een bronzen medaille tijdens de Decanter World Wine Awards 2022.

Drinkbaar: nu tot 2025.

domaine de métifiot – collection les essentiels blanc 2021
igp alpilles

Een ‘Alpilles’ roosje

Druivenrassen: Rolle, Viognier en Chardonnay.

Geur/smaak: een sprankelende gele kleur met witgouden reflecties. De geur is subtiel en fris op tonen van witte bloemen en witte perziken. De smaak is evenwichtig en harmonieus met aroma’s van citrusvruchten.

Combineren met: schotel van zeevruchten, gekonfijte kip met citroen, exotisch fruit pavlova.

Onderscheiding: de biologische wijn heeft in 2022 een zilveren medaille ontvangen tijdens het concours des vins “Terre des Vins” en een bronzen medaille tijdens de Decanter World Wine Awards 2022.

Drinkbaar: nu tot 2024.

domaine de métifiot, carrement huile d’olive
a.o.p. vallée des baux de provence

Vloeibaar goud

Verspreid over 9 ha van het landgoed wordt de olijfgaard – net als in de wijngaard – uitgevoerd in de biologische landbouw onder de AOP Vallée des Baux de Provence. De olijfolie en is samengesteld uit de variëteiten picholine, aglandeau, grossane, salonenque en bouteillan.

De oogst wordt 100% handmatig uitgevoerd om de beste “groene fruitigheid” van de appellatie te verkrijgen. De olijfolie is extra vierge, geëxtraheerd in 1e koude persing en van superieure kwaliteit.


Mas Sainte Berthe

In de Vallée des Baux-de-Provence ligt de wijngaard van Mas Sainte Berthe. De afgelopen jaren is hard gewerkt voor over te gaan tot biologische wijnbouw. Vanaf 2023 zijn de wijnen van Mas Sainte Berthe officieel gecertificeerd voor biologische wijnbouw en dat is een erkenning voor de visie en passie van eigenaar Olivier Rolland en zijn wijnmaker Eduardo Pincheira.

MAS SAINTE BERTHE – LOUIS DAVID ROUGE 2015
A.O.P. LES BAUX-DE-PROVENCE

Een ode aan Louis

Druivenrassen: Cabernet Sauvignon 46%, Syrah 28%, Grenache 26%.

Deze blend is vernoemd naar de oprichter van Mas Sainte Berthe, monsieur Louis David en de druiven zijn geselecteerd van de oudste wijnranken (30-50 jaar).

Vinificatie/rijping: deze wijn is gerijpt in nieuwe eiken vaten gedurende 12 maanden in de kelder van de cave. De vinificatie van de aparte druivenrassen heeft plaatsgevonden gedurende 12 tot 20 dagen. De blending vond plaats aan het einde van de malolactische fermentatie met een lichte filtratie voor het bottelen.

Geur/smaak: donkerrood van kleur en biedt aroma’s van doorstooft zwart, rijp fruit. De afdronk is complex in een prachtige, evenwichtige harmonie.

Drinkbaar: 5 tot 10 jaar na de oogst.

MAS SAINTE BERTHE – TRADITION ROUGE 2020
A.O.P. LES BAUX-DE-PROVENCE

Je proeft het rijpe fruit uit Vallée des Baux

Druivenrassen: Grenache Noir 45%, Syrah 27%, Cabernet Sauvignon 28%.

Oogst: de druiven zijn handmatig geplukt in de periode van 1 tot 18 september 2020.

Vinificatie/rijping: de laatste 2 vermelde druivenvariëteiten hebben 12 maanden een houten vatrijping gehad. De blend heeft een mooie, zachte ronding.

Geur/smaak: de kleur is paars en de neus verraad de afkomst van de wijn met de geuren van het omliggende struikgewas uit de Vallée-des- Provence. De afdronk met prachtig rijp, rood fruit doet je verlangen naar een volgend slokje.

Drinkbaar: nu tot 2025.

MAS SAINTE BERTHE – PASSE-ROSE 2021
A.O.P. LES BAUX-DE-PROVENCE

Gastronomische rosé

Druivenrassen: Grenache Noir 69%, Syrah 13%, Cabernet Sauvignon 8%, Cinsault 5% en Mourvèdre 5%.

Oogst: de druiven zijn handmatig geplukt in de periode van 25 augustus tot 5 september 2021.

Geur/smaak: een mooie lichtroze (vlees)kleur, typisch Provence. De neus is voornamelijk wit fruit, perzik, peer. De afdronk is intens en innemend: tijm, lavendel, de herkomst van de wijn wordt verraden. Een echte, frisse ‘good feeling’ rosé uit de Provence.

Combineren met: deze gastronomische wijn laat zich uitstekend begeleiden bij wit vlees of Provençaalse gerechten zoals mediterrane rode mul of bouillabaisse. Maar ook laat deze rosé zich aangenaam begeleiden bij aromatische kazen.

Drinkbaar: nu tot medio 2023.

MAS SAINTE BERTHE – tradition BLANC 2021
IGP ALPILLES

Strak en (h)eerlijk”

Druivenrassen: Grenache Blanc 51%, Ugni Blanc 18%, Sauvignon Blanc 17%, Rolle 14%.

Oogst: de druiven zijn handmatig geplukt in de periode van 23 augustus tot 1 september 2021.

Vinificatie/rijping: de Sauvignon Blanc en de Rolle worden geschraapt en geweekt in de schillen gedurende 4 tot 6 uur bij 10°. De andere twee variëteiten worden gemaakt door eerste, natuurlijke persing.

Geur/smaak: de Blanc de Blancs heeft een heldere en lichtgroene kleur, een expressieve neus en een fruitig overwicht brengt in de mond een mooie complexiteit en een goede balans tussen volume en frisheid te weeg.

Combineren met: droom even weg in de Provence in combinatie met gegrilde vis, schaaldieren, een geitenkaas of gewoon heerlijk als aperitief.

Drinkbaar: nu tot medio 2023.

NB Op maandag 30 augustus 2021 heb ik eigenhandig geholpen om de grote trossen Grenache Blanc te plukken. Dus je proeft ook nog een vleugje ‘bloed, zweet én veel plezier’ in deze wijn terug.


Domaine de La Vallongue

Domaine de la vallongue – Pierres cassÉes 2017
A.o.p. les baux de provence

Power van rijp, rood fruit en finesse van vanille

Druivenrassen: Syrah, Cabernet Sauvignon en Grenache Noir.

Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 50 jaar.

Bodem: klei-kalksteenachtig

Vinificatie/rijping: traditioneel 3 weken tot 1 maand in roestvrijstalen vaten. Daarna rijping gedurende 12 maanden in eiken vaten.

Geur/smaak: de biodynamische wijn heeft een mooie, intens en glanzende, robijnrode kleur. Het boeket is intens en rijke tonen van zwarte bessen, pruimen, bramen en peper die elegant gecombineerd worden met vanille en geroosterde tonen. De tannines zijn zijdezacht en dragen de fijn houtachtige aroma’s weg.

Combineren met: deze robuuste wijn laat zich uitstekend combineren met Tournedos Rossini en Lamsbout.

Advies: decanteren.

Drinkbaar: nu tot 2032.

domaine de la vallongue – romance blanc 2020
igp mediteRanee

Laat je verleiden ….

Druivenrassen: Chardonnay 60% en Vermentino 40%.

Geur/smaak: de naam van de wijn verraad direct veel over de beleving. De wijn heeft een lichtgouden kleur met groene reflecties en geuren van verse druiven, roos en lychee. In de mond proef je tonen van grapefruit en citroen. De aromatische en levendige afdronk doet je weg zwijmelen in de zonnige Provence.

Drinkbaar: nu tot 2023.

Domaine de la vallongue – romance rose 2021
igp alpilles

Jouw terras rosé

Druivenrassen: Grenache, Syrah, Cinsault.

Vinificatie/rijping: fermentatie in thermogereguleerde roestvrijstalen tanks, koude bezinking.

Geur/smaak: een frisse mix, gekenmerkt door rood fruit, van een prachtige levendigheid, verfrissend. Kortom, de zomerse rosé die alle zon van Zuid-Frankrijk uitdrukt.

Drinkbaar: nu tot 2024.

domaine de la vallongue – les callans rosé 2021
igp alpilles

De ideale rosé voor elk moment

Druivenrassen: Grenache, Cinsault, Syrah.

Vinificatie/rijping: zachte persing en fermentatie bij lage temperatuur

Geur/smaak: deze wijn heeft een bleke kleur en een prachtige schittering. Explosieve en intense geur van vruchten met wit vlees en exotisch fruit. In de mond, hetzelfde aromatische palet, met een afdronk op passievrucht, mango, zeer uitgesproken, een sterke aromatische persistentie en een lange afdronk. Een frisse, gespannen, explosieve wijn.

Combineren met: Aziatische keuken of bij uitstek als aperitief.

Drinkbaar: nu tot 2024.

domaine de la vallongue – grossane 100% (oogst 2021)
Huile d’olive de france extra vierge

Gras en boter

Sinds 2015 produceert Domaine de La Vallongue, naast prachtige biodynamische wijnen, ook biodynamische olijfolie. Aan de voet van de Alpilles liggen – in een microklimaat – de uitgestrekte olijfgaarden.

De Grossane wordt als laatste olijf handmatig geplukt en is daardoor tevens de moeilijkst te produceren olijfolie voor een monocépage.

Geur/smaak: deze biodynamische olijfolie heeft een citrus en bloemig, kruidachtige geur. De smaak van aroma’s van artisjok en perzik. De olijfolie is zacht van smaak en heeft geen bitters. Een delicate aanvulling in iedere keuken.