Assortiment

Château Romanin

Château Romanin

Biodynamische wijncultuur ………..

Mas Sainte Berthe

Beredeneerde wijnbouw ………..

La Vallongue

Biodynamische wijncultuur ………..

Domaine de Métifiot

De weg naar biodynamische wijncultuur ………..

Château Lauzade
Château Lauzade

Château Lauzade

HVE3 gecertificeerd ………..

Wijnpakket

Periodiek wordt een exclusief wijnpakket samengesteld.

Overige informatie

Wilt u informatie over de wijnen of heeft u andere vragen?


Château Romanin

Château Romanin Grand Vin Rouge 2015
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Een grote wijn naar je hart

De weinig tot zeer steenachtige kleigrond, in de uitlopers van de Alpilles, biedt een ideaal terroir voor deze Grand Vin die dicht bij je hart zit. De jaargang 2015 heeft in mei 2020 een gouden medaille ontvangen tijdens het Concours des Vin ‘Terre de Vins’ en kreeg in oktober 2020 een beoordeling van 9+ (sterwijn) van De Grote Hamersma. Hamersma schreef: “Les-Baux-de-Provence ….. toeristendorpje. Kan natuurlijk laksheid in de hand werken. Maar daar is in deze niets van te proeven. Schitterend rood afkomstig van wijngaarden met de voetjes in grimmige grond. Rijp en fijn fruit. De tannines subtiel en timide. Een echte Grand Vin”.


De druivenrassen – Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon en Grenache – geven karakter en finesse aan deze wijn, die minstens 18 maanden in grote houten vaten wordt gerijpt, in het hart van de wijnmakerij. Deze wijn van hoge kwaliteit is in totale resonantie met het hart van het land van de Provence.

Drinkbaar: nu tot 2030.

Château Romanin Grand Vin Rosé 2020
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Een gunstig terroir voor een Grand Vin

De wijn is gemaakt van Grenache 60%, Mourvèdre 9%, Syrah 15% en Cabernet Sauvignon 16%.

De ruïnes van Château Romanin liggen aan de uitlopers van het gebergte Alpilles. De wijngaard is geplant in zeer kiezelrijke bodems bestaande uit klei, slib en kalksteen, waarin de druivenvariëteiten van de appellation gedijen. De variëteiten worden geteeld met behulp van biodynamische praktijken en de druiven worden met de hand geplukt om hun onderscheidende karakters te behouden en te laten schijnen. De wijnen rijpen in een ondergrondse ‘kathedraal’ in perfecte harmonie met het Provence terroir.

De Château Romanin Grand Vin Rosé 2020 ( Grenache 60%, Mourvèdre 9%, Syrah 15% en Cabernet Sauvignon 16%) heeft een lichtroze en heldere kleur en laat een mooie glans zien. De discrete neus onthult tonen van fruit uit de boomgaard (perzik en groene appel) geassocieerd met exotisch fruit (mango). De eerste aanzet is explosief en wat gesloten. Het midden-gehemelte is pluizig met een pittige smaakontwikkeling. De finish is zeer geraffineerd en intens. Het is een frisse, minerale wijn met gejodeerde accenten. Complex met gastronomische tonen van steenvruchten zoals perzik.

Drinkbaar: nu tot 2024.

Château Romanin Grand Vin Blanc 2019
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Finesse en harmonie…

Een excellente bleek gouden Blanc uit de Provence van Rolle, Roussanne en Clairette. Als eerste ruik je citrus, zoals citroen en grapefruit, daarna aroma’s van witte bloemen en verse hazelnoten. De eerste aanzet in de mond is elegant en soepel, onthullende aroma’s van witte perzik en abrikoos. De “zoutige” afdronk bevestigt een uitgesproken en licht scherpe mineraliteit.

Een grootse Grand Vin Blanc uit de Provence.

Drinkbaar: nu tot 2024.

Château Romanin – La Chapelle Rouge 2018
A.O.P. Les Baux-de-Provence

Een elegante en vurige wijn

De wijn heeft onlangs een gouden medaille 2020 ontvangen tijdens het concours des vins “Terre de Vins”. De wijn is gemaakt van de jongste druivenstokken (Syrah 65%, Grenache 18% en Mourvèdre 17%) van het Château zonder hierbij een houtlagering te gebruiken. 

De wijn is sappig, warm, kruidig, elegant en wordt gekenmerkt door aroma’s van garrigue die je doet herinneren aan de Alpilles die de wijngaard omringen en de wijn zijn karakter geven. Sinds de eerste creatie van deze tweede wijn van het Château in 1995 is de reputatie en kwaliteit van Château Romanin La Chapelle Rouge blijven groeien, dankzij de strenge selectieprocessen bij Château Romanin.

De wijn werd in oktober 2020 beoordeeld door De Grote Hamersma met een 9. Hamersma schreef: “Tweede wijn van Château Romanin die voor het eerst gemaakt werd in 1995. Kortom, een 25-jarig jubileum. Wordt gevierd met een standvastige, mooie, stevige zuiderling. Geen gekookt fruit maar kloek donker sap. Vers, krachtig en tanninerijk zonder te nadrukkelijk te worden. La Chapelle, waar Bacchus wordt aanbeden”.

Drinkbaar: nu tot 2028.

Romanin Rouge 2020
IGP Alpilles

Puur rood fruit

Deze ‘kaas’wijn is een blend van Mourvèdre 60% en Syrah 40%.

De wijn heeft een granaatkleur met paarse highlights en een prachtige glans. De neus is intens: een echte fruitbom. De rode vruchten (aardbei, blackcover, braam) gaan goed samen met de tonen van kirsch en zoethout. De smaak heeft in eerste instantie iets van zoetheid en ‘verklapt’ direct de gulzigheid. In de mond soepel rood fruit met een lange afdronk. Een prachtige gebalanceerde combinatie van de rode vruchten (cassis, braam, redcover) geassocieerd met zoethout en gegrilde tonen.

Deze cuvée is ideaal als begeleider van eend vergezeld van een gratin dauphinois of bewaar nog een slokje voor bij het dessert met een donzige chocolade met vla of een heerlijk stukje kaas, zoals Tomme de Chevre of Taleggio.

Drinkbaar: nu tot 2024.

Romanin Rosé 2020
IGP Alpilles

Het zomerse gevoel bij je in huis

De wijn is een blend van Grenache 70% en Counoise 30%.

De rosé heeft mooie lichtroze zalmtinten en is helder. De geur is aromatisch met gastronomische tonen van citrus (mandarijn), zwarte bessen en aardbeien. De smaak is levendig, mond openhartig, recht en lang. Deze minerale wijn met gejodeerde accenten wordt aangevuld met aroma’s van zwarte bessen.

Deze cuvée is ideaal te combineren met een mooie zomersalade (quinoa, komkommer, cranberry’s, uien, tomaten, feta), gekruid met de Extra Virgin Olijfolie Maturées van Château Romanin en aangevuld met een paar druppeltjes citroensap.

Drinkbaar: nu tot 2022.

ROMANIN BLANC 2020
IGP ALPILLES

Exclusiviteit in Pays Bas

Deze wijn is een monocépage van 100% Rolle en heeft tot 2021 nimmer het Franse land verlaten. Door de beperkte productie werd deze wijn vergeven aan de gerenommeerde restaurants in de Provence. De jaargang 2020 vind haar exclusieve introductie in Nederland in februari 2021.

De kleur is lichtgeel met groene highlights, een mooie helderheid en schittering. De neus is aromatisch. Florale, citrus- en exotische fruittonen (grapefruit en lychee) vormen het aangename boeket. De eerste aanzet in de mond is levendig, mineraal, met tonen van fruit uit de boomgaard (peer) en witte bloemen. Een zeer aangename, lange en innemende afdronk. Dit is waar de Rolle voor staat: elegantie ten top!

Deze cuvée kan uitstekend gecombineerd worden met een carpaccio van coquilles Saint-Jacques, gekruid met citroen en bieslook. Maar deze Blanc combineert heerlijk bij visschotels en kaasgerechten, maar ook als aperitief een excellent glas wijn.

Drinkbaar: nu tot 2022.

CHÂTEAU ROMANIN HUILE D’OLIVE VIERGE OLIVES MATURÉES
A.O.P. HUILE D’OLIVE DE LA VALLÉE DES-BAUX-DE-PROVENCE

Vloeibaar goud voor liefhebbers van gerijpte olijven

Naast prachtige, biodynamische wijnen produceert Château Romanin ook biodynamische olijfolie die gecertificeerd is door Demeter. Het ‘vloeibare goud’ – zoals de olijfolie in de Provence wordt genoemd – uit Vallée Des-Baux-de-Provence – bevat 5 olijfvariëteiten, te weten Aglandau of Béruguette, Grossane, Salonenque, Picholine en Verdale. 

De olijven werden geplukt tijdens de veraison periode van oktober tot december en vervoerd naar de molen en voor een paar dagen opgeslagen in kratten uit de buurt van licht en zuurstof. Onder deze omstandigheden begint het delicate werk van het fermenteren van de olijven tot anaerobiose (beschut tegen zuurstof). Om deze smaak van zwarte olijf uit de molensteenmolens van onze voorouders te herontdekken, zijn knowhow en gevoeligheid in het beheer van de typiciteit noodzakelijk. Dit is nogal een kunst.

De smaaknotitie: “gekonfijte olijven, zwarte tapenade, cacao, peper, truffel. In de mond is deze olie evenwichtig en intens met een gevoel van zoetheid. Een gastronomische olijfolie voor liefhebbers van gerijpte olijven”. 


Mas Sainte Berthe

MAS SAINTE BERTHE – LOUIS DAVID ROUGE 2015
A.O.P. LES BAUX-DE-PROVENCE

Een ode aan Louis

De wijn is een blend van Cabernet Sauvignon 46%, Syrah 28%, Grenache 26%.

Deze blend is vernoemd naar de oprichter van Mas Sainte Berthe, monsieur Louis David en de druiven zijn geselecteerd van de oudste wijnranken (30-50 jaar). Deze wijn is gerijpt in nieuwe eiken vaten gedurende 12 maanden in de kelder van de cave. De vinificatie van de aparte druivenrassen heeft plaatsgevonden gedurende 12 tot 20 dagen. De blending vond plaats aan het einde van de malolactische fermentatie met een lichte filtratie voor het bottelen.

De wijn is donkerrood van kleur en biedt aroma’s van doorstooft zwart, rijp fruit. De afdronk is complex in een prachtige, evenwichtige harmonie.

Drinkbaar: 5 tot 10 jaar na de oogst.

MAS SAINTE BERTHE – TRADITION ROUGE 2019
A.O.P. LES BAUX-DE-PROVENCE

Je proeft het rijpe fruit uit Vallée des Baux

De wijn is een blend Grenache Noir 46%, Syrah 29%, Cabernet Sauvignon 25%.

De laatste 2 vermelde druivenvariëteiten hebben 12 maanden een houten vatrijping gehad. De blend heeft een mooie ronding.

De kleur is paars en de neus verraad de afkomst van de wijn met de geuren van het omliggende struikgewas uit de Vallée-des- Provence. De afdronk met prachtig rijp, rood fruit doet je verlangen naar een volgend slokje.

Drinkbaar: nu tot 2024.

MAS SAINTE BERTHE – PASSE-ROSE 2020
A.O.P. LES BAUX-DE-PROVENCE

“Good feeling” rosé

De wijn is een blend van Grenache Noir 49%, Syrah 18%, Cabernet Sauvignon 11%, Cinsault 11% en Mourvèdre 11%.

Een mooie lichtroze kleur, typisch Provence. De neus is voornamelijk wit fruit, perzik, peer. De afdronk is intens en innemend: tijm, lavendel, de herkomst van de wijn wordt verraden. Een echte, frisse ‘good feeling’ rosé uit de Provence.

Deze gastronomische wijn laat zich uitstekend begeleiden bij wit vlees of Provençaalse gerechten zoals mediterrane rode mul of bouillabaisse. Maar ook laat deze rosé zich aangenaam begeleiden bij aromatische kazen.

Drinkbaar: nu tot 2022.

MAS SAINTE BERTHE – BLANC DE BLANCS 2020
A.O.P. ALPILLES

Lente-frisheid”

De wijn is een zeldzame blend van 4 witte druivenvariëteiten, te weten Grenache Blanc 51%, Ugni Blanc 18%, Sauvignon Blanc 17%, Rolle 14%.

De Sauvignon Blanc en de Rolle worden geschraapt en geweekt in de schillen gedurende 4 tot 6 uur bij 10°. De andere twee variëteiten worden gemaakt door eerste, natuurlijke persing.

De Blanc de Blancs heeft een heldere en lichtgroene kleur, een expressieve neus en een fruitig overwicht brengt in de mond een mooie complexiteit en een goede balans tussen volume en frisheid te weeg. Droom even weg in de Provence in combinatie met gegrilde vis, schelpdieren, een geitenkaas of gewoon heerlijk als aperitief.

Drinkbaar: nu tot 2022.


Domaine de La Vallongue

Domaine de la vallongue – Pierres cassees 2016
A.o.p. les baux de provence

Power van rijp, rood fruit en finesse van vanille

De wijn is een blend van Syrah 90% en Grenache Noir 10%, welke voor 65% op houten vaten gedurende 12 maanden gerijpt is.

De wijn heeft een prachtige intense en schitterende robijnrode kleur. Het boeket is intens met rijke tonen van cassis, bramen en peper, elegant gecombineerd met hints van vanille. Intens en diep, het gehemelte onthult een zijdeachtige en vlezige substantie die harmonieus evolueert tot de lange afdronk, onder de dekking van een complex aromatisch palet van fruit, kruiden en zoethout. De tannines zijn zijdezacht en dragen de fijn houtachtige aroma’s weg.

Drinkbaar: nu tot 2031.

domaine de la vallongue – romance blanc 2020
igp mediteRranee

Laat je verleiden ….

De wijn is een blend van Chardonnay 60% en Vermentino 40%.

De naam van de wijn verraad direct veel over de beleving. De wijn heeft een lichtgouden kleur met groene reflecties en geuren van verse druiven, roos en lychee. In de mond proef je tonen van grapefruit en citroen. De aromatische en levendige afdronk doet je weg zwijmelen in de zonnige Provence.

Drinkbaar: nu tot 2022.

domaine de la vallongue – les callans rosé 2020
igp alpilles

Hét ideale aperitief

De rosé is een blend van Syrah, Grenache Noir en Cinsault.

De wijn heeft een bleke kleur met een prachtige schittering. De geur is explosief met aroma’s van citrus, exotisch fruit en mango. In de smaak proef je dezelfde aroma’s met een lange finale. Een heerlijke frisse wijn met een ingetogen aanzet maar met een explosieve afdronk: een heerlijk aperitief.

Drinkbaar: nu tot 2022.

domaine de la vallongue – grossane 100%
Huile d’olive de france extra vierge

Gras en boter

Sinds 2015 produceert Domaine de La Vallongue, naast prachtige biodynamische wijnen, ook biodynamische olijfolie. Aan de voet van de Alpilles liggen – in een microklimaat – de uitgestrekte olijfgaarden.

De Grossane wordt als laatste olijf handmatig geplukt en is daardoor tevens de moeilijkst te produceren olijfolie voor een monocépage.

Deze olijfolie heeft een citrus en bloemig, kruidachtige geur. De smaak van aroma’s van artisjok en perzik. De olijfolie is zacht van smaak en heeft geen bitters. Een delicate aanvulling in iedere keuken.


Domaine de Métifiot

domaine de métifiot – collection les essentiels rouge 2019
igp alpilles

Een robuuste volbloed

De wijn is een blend van Merlot en Marselan.

De druiven zijn in de nacht geoogst om de volle aroma’s en het fruit te behouden. De ontsteelde druiven worden mechanisch gesorteerd voor ze in de betonnen tanks worden geplaatst. Er vind een dagelijkse controle plaats om de extractie van tannines en kleurstoffen mogelijk te maken.

De maceratie duurt ongeveer 2 tot 3 weken, waardoor de wijn kan rijpen. De wijn wordt voor 90% gerijpt in betonnen vaten, roestvrij staal en 10% in nieuwe eiken vaten en 12 maanden later gebotteld.

De kleur van de wijn is paars robijn met paarse reliëfs. De geur is weelderig, aromatisch met een fruitmand van rood en zwart fruit en steenvruchten. De smaak is robuust, rond, diep en gastronomisch met rijke, vol rijpe en paarse smaken.

Deze wijn heeft in 2021 een gouden medaille ontvangen tijdens het concours des vins “Terre des Vins”.

Drinkbaar: nu tot 2023-2024.

domaine de métifiot – collection les essentiels rose 2020
igp alpilles

Onbekende elegantie

De wijn is een blend van Grenache Noir, Cinsault, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon Syrah.

De kleur is licht en felroze met een roze bloembladkleur. De geur is subtiel met gulzige, lichte tonen van kleine rode vruchten. De smaak is complex met veel frisheid in de afdronk en finesse die geuren van rood fruit onthullen met een vleugje witte perzik.

Deze wijn heeft in 2021 een zilveren medaille ontvangen tijdens het Decanter World Wine Awards.

Drinkbaar: nu tot 2022.

domaine de métifiot – collection les essentiels blanc 2020
igp alpilles

Een ‘Alpilles’ roosje

De wijn is een blend van Viognier, Chardonnay, Grenache Blanc, Rolle, Roussanne en Marsanne.

De kleur van de wijn is lichtgeel met een heldere schittering uitstralend over de ruw vormgegeven ziel van de fles. De geur is fris met mooie intensiteiten, citrus- en bloemige tonen (witte bloemen). De aanzet is fris en uitgebalanceerd met tonen van witfruit en een licht zure afdronk.

De wijn heeft in 2021 een gouden medaille ontvangen tijdens het Decanter World Wine Awards.

Drinkbaar: nu tot 2022.

domaine de métifiot, carrement huile d’olive
a.o.p. vallée des baux de provence

Vloeibaar goud

Verspreid over 9 ha van het landgoed wordt de olijfgaard – net als in de wijngaard – uitgevoerd in de biologische landbouw onder de AOP Vallée des Baux de Provence. De olijfolie en is samengesteld uit de variëteiten picholine, aglandeau, grossane, salonenque en bouteillan.

De oogst wordt 100% handmatig uitgevoerd om de beste “groene fruitigheid” van de appellatie te verkrijgen. De olijfolie is extra vierge, geëxtraheerd in 1e koude persing en van superieure kwaliteit.


Château Lauzade

Château Lauzade Rouge 2018
Côtes de Provence

Een stoere wijn in een stoere fles!

De wijn is een blend van Syrah 60%, Cabernet Sauvignon 20% en Carignan 20%.

De wulpsheid van de Syrah, de intensiteit van Cabernet Sauvignon en de fruitigheid van de oude Carignan wijnstokken vormen een uitmuntende balans voor deze fluweelachtige rode wijn. In de mond intens rijp rood fruit met lange afdronk.

Drinkbaar: nu tot 2023.

Château Lauzade Rosé 2020
Côtes de Provence

Ongeduldig genot

De wijn is een blend van Grenache Noir 50%, Cinsault 20%, Tibouren 20% en Syrah 10%.

Met zijn flonkerende helderheid is deze rosé een wijn van gulzigheid en ongeduldig genot. De neus onthult aroma’s rijpe vruchten. In de mond proef je nog meer het sappige rode fruit. Een heerlijk glas rosé voor ieder moment.

Drinkbaar: nu tot 2022.

Château Lauzade Blanc 2020
Côtes de Provence

Elegantie en subtiele veelzijdigheid

De wijn is een blend van Semillon 60% en Rolle 40%.

Château Lauzade Blanc is een charmante wijn en is sprankelend helder van kleur. De neus verraad de frisheid van wit fruit en dat geeft de wijn een gevoel van zoetheid en levendigheid. In de mond een explosie van fruit: een plezier momentje. De afdronk is lang en intens en geeft je het ontspannen Provence gevoel.

De wijn laat zich graag vergezellen door schaal- en schelpdieren, geitenkaas en frisse salades.

In mei 2021 heeft de wijn op het Concours des Vins de Provence édition 2021 een zilveren medaille ontvangen.

Drinkbaar: nu tot 2022.