Ga naar de inhoud

Domaine de La Vallongue

verscholen tussen de alpilles

Domaine de La Vallongue

Domaine de la Vallongue telt 300 ha kreupelhout en rotsen in de gemeenten Eygalières en Saint Rémy de Provence. Het landgoed ligt aan de voet van de lange vallei, de “Vallongue”, waarvan de weg de oude Romeinse weg was die Rome met Spanje verbond.

100 jaar geleden herbergde het landgoed een schaapskooi. Pas in de jaren 70 droeg het pand, dat een jachtrendez-vous was geworden, zijn schatten van onvermoede terroirs voor de teelt van de wijnstok over aan de heer Paul-Cavalier.

biodynamisch

Respect voor de natuur

Door geduld en hard werken was de heer Paul-Cavalier in staat om de 38 ha wijnstokken te creëren met behoud van de magie van de plaats. In deze wilde omgeving is het heel natuurlijk dat het landgoed Vallongue in 1985 werd omgezet in biologische landbouw.

In 2008 werd de heer Christian Latouche, al eigenaar van een prachtige olijfgaard, verliefd op de magie van de plaats en nam de teugels van het landgoed over om dit prachtige avontuur voort te zetten.

gevaar van buitenaf

Waakzaamheid geboden

De natuur laat zich niet leiden. Droogte door extreme warmte zorgt voor een continue gevaar waardoor vuurhaarden zich kunnen ontwikkelen. Maar ook de everzwijnen vormen een gevaar voor de wijn- en olijfgaarden.

Met name rondom de oogsttijd weten de everzwijnen zich een weg te vinden naar al ‘het lekkers’ in de wijn- en olijfgaarden. Het wild is op zoek naar voedsel, voordat de winterperiode uitbreekt.

Patrouilles in caddies en uitgerust met jachtgeweren en getrainde honden zorgen er voor dat het wild in de bossen blijft en daardoor ver verwijderd van de wijngaarden.

de schatkamer

Pure passie

In de sfeervol ingerichte wijnshop van Domaine de La Vallongue zijn de wijnen en olijfolies overzichtelijk uitgestald. In de wijnshop worden tevens wisselende kunstcollecties aangeboden.

Iedere keer als wij het Domaine bezoeken bekruipt ons het gevoel van echte passie voor mens én natuur: “wijn = kunst”!