Ga naar de inhoud

Café de la Gare

Op weg naar het zuiden kom je langs de mooiste plaatsjes, maar we razen er vaak voorbij. Wie afslag 29 – Mâcon-Sud van de Autoroute du Soleil – neemt komt vrijwel direct terecht bij Café de la Gare in Charnay-lès-Mâcon. Het café/restaurant is verankerd aan het begin van de ‘greenway’ dat onderdeel uitmaakt van het fietsnetwerk in Zuid-Bourgondië.

even van de autoroute du soleil af

De tijd staat stil

Het café/restaurant heeft uitzicht op de coöperatieve kelder en op de weg naar Davayé die leidt naar de rots van Solutré of de rots van Vergisson. Het Café de la Gare ligt in een groene omgeving en je waant je direct in een oase van rust.

Sinds 2004 zwaait madame Régine Payen de scepter over Café de la Gare en niet zonder resultaat. Door haar inzet is Café de la Gare een begrip in de regio geworden en koestert zij haar kwaliteitslabels “Table de Pays” en “Vignobles & Découvertes”. Het is een plaats waar vele trouwe gasten telkens terugkeren en daar behoren wij ook toe.

een rustpunt

Je voelt je direct “thuis”

Het is een vriendelijke plek met smakelijke traditionele gerechten, je voelt je hier direct een beetje als thuis.

De chef-kok is een expert in terrines en dagelijks kookt hij een nieuw menu van verse producten, maar ook à la carte gerechten met Frans Charolais-vlees. Tevens zijn de zelfgemaakte desserts niet te versmaden.

Tijdens ons laatste bezoek konden we op het zonnige terras onder een parasol genieten van een Saint-Marcellin met een heerlijke frisse Mâcon Village…… zo ben je wel snel de afgelegde kilometers vergeten. Een adres om te onthouden, wij komen er snel weer terug.