Meteen naar de inhoud

‘Good feeling’ wijnen uit de Provence

Een bladzijde uit mijn wijn(droom)reisboek:

“Wandelend tussen de wijnranken, luisterend naar de cigales, de geur van pijnbomen, kruiden en bloemen, de zonnestralen die branden op mijn hoofd, de rust, de stilte, het fantastische uitzicht op Château Les Baux dat ver boven alles en iedereen uittorent …. wat droom ik toch graag weg in Vallée-des-Baux. Ik volg over de kleiachtige paden het ‘Parcours de Pedestre’ en mijn schoenen zuigen af en toe vast in de zachte ondergrond. Natuurlijk is er tijd voor een korte pauze om even rustig rond te kijken: de druiven vormen zich aan de struiken en de bloemen stralen in de zon. Wat een heerlijke omgeving om even jezelf te zijn. Uit mijn rugtas pak ik de bidon met een frisse ‘Passe Rosé’: een ‘good feeling’ gevoel komt over mij heen”.

wijn is kunst

Liefde voor het vak

Sinds lange tijd zwaait de familie Rolland de scepter bij Mas Sainte Berthe en zij werden tot en met november 2020 ondersteund door oenoloog Christian Nief.

Na zijn pensionering werd Christian door Eduardo Pincheira Vera opgevolgd, die al vele jaren kennis en ervaring heeft opgedaan in de wijncultuur. Eduardo treed daarmee in de voetsporen van Christian, die wijn als kunst heeft verheven.

Ik heb in september 2022 de eerste proefmonsters van de oogst 2022 mogen proeven en deze waren zeer veelbelovend.

Foto: de wijnstokken worden ontdaan van hun ‘wilde’ takken.
Foto: vanaf 2021 is het originele familiewapen weer op de etiketten afgebeeld.
tRadition

‘Good feeling’

Mas Sainte Berthe heeft bij de botteling van de nieuwe wijnen er voor gekozen om het etiket te veranderen. Hiermede grijpt de familie Rolland terug naar het oorspronkelijke familiewapen van Sainte Berthe. Dit embleem is ook terug te vinden op het oude huis dat tussen de pijnbomen op het landgoed staat.

Ook de naam van de Blanc de Blancs is sinds 2021 gewijzigd in ‘Tradition’. Met de veranderingen gaan oude tijden herleven en komt de traditie van Sainte Berthe opnieuw tot leven.

DE OOGST 2022 IS BINNEN

De natuur heeft de regie

Op de wijngaarden van Mas Sainte Berthe past men de zgn. ‘beredeneerde wijnbouw’ toe, waarbij de transitie naar biologische wijnbouw is ingezet. Hierbij wordt de natuur en de mens gerespecteerd, opdat een zo’n zuiver mogelijke wijnbouw ontstaat waaruit de perfecte wijnen gemaakt kunnen worden.

De pluk is eind augustus 2022 gestart en ik heb zelf – evenals voorgaand jaar – ook nog een dag in de wijngaard meegeholpen om de Grenache Blanc en de Syrah te plukken. Grote, volwaardige trossen waren het eindresultaat van een hete zomer én warme nazomer. De eerste indruk na de pluk was zeer positief: een goede kwantiteit met een superieure kwaliteit.

Uiteindelijk heeft de oogst 2022 prachtige wijnen opgeleverd die over een breed front gewaardeerd worden. Interesse? Vul dan het bestelformulier in.

Foto: de Grenache Blanc wordt handmatig geoogst eind augustus/begin september 2022.

Proef de Provence

Bestel het exclusieve wijnpakket “SAINTE BERTHE”.

Het wijnpakket is samengesteld uit 12 flessen wijn naar keuze (Tradition Blanc 2022, Passe-Rose 2022 of Tradition Rouge 2020)

van het wijnhuis Mas Sainte Berthe uit Les Baux-de-Provence.

Normale prijs € 150,00

Kennismakingsprijs € 130,00

Deze actie is geldig t/m 31 maart 2023 en zolang de voorraad strekt.