Ga naar de inhoud

Summer Vibes à la Provence

De zomer is gestart en iedereen kan gaan genieten van wat extra vrije tijd, wellicht in gedachten naar voorgaande vakanties én mogelijk plannen makend voor een vakantie voor deze zomer: dicht bij huis of misschien wel iets verder. Ongeacht wat de keuze gaat worden en waar de reis ook naar toe gaat, Chez Château haalt de Provence naar je toe met prachtige producten uit de Provence.

De afgelopen maand zijn de wijnen van Château Romanin uit Saint-Rémy-de-Provence prominent in de belangstelling gekomen tijdens diverse concoursen en verkiezingen én werden daarbij onderscheiden met mooie prijzen. Château Romanin Grand Vin Blanc 2019 en Château Romanin Grand Vin Rouge 2015 werden in het Concours des Vins door ‘Terres des Vins 2020’ onderscheiden met een gouden medaille. 

Zomerrosé van het jaar

De Romanin IGP Alpilles Rosé 2019 werd door het ‘Magazine Campagne Gourmande’ uitgeroepen tot dé zomerrosé van het jaar 2020. De recensie was: “De kleur is zalmroze met een mooie schittering. De discrete neus is eerst gericht op tonen van aardbei en rode bessen, gevolgd door tonen van meloen, abrikoos en perzik. In de mond volgt de smaak van rode bessen en grapefruit en deze gaan hand in hand met de geuren van de zomerfruit aroma’s”.

Licht gekoelde rode wijn voor de zomeravond

Ook de Romanin IGP Alpilles Rouge 2019 heeft in het ‘Concours Prix Plaisir de Bettane et Desseauve 2020’ een gouden medaille ontvangen. Het commentaar van de jury: “evenwicht en smaak, compleet in haar aromatische palet gedomineerd door de bramen”. Onlangs beoordeelde Fromagerie L’Amuse de Romanin Rouge en noemde de wijn een échte ‘kaaswijn’. “Een veelzijdige wijn die nu licht gekoeld als zomerwijn prima gedronken kan worden, maar de Romanin Rouge zal ook tijdens de feestdagen op tafel zeker niet misstaan. Het zwarte fruit laat zich uitstekend combineren met romige en aromatische kazen”, aldus Betty Koster van Fromagerie L’Amuse.