Ga naar de inhoud

Het roer gaat om

Begin jaren ‘90 bezochten Claudia en Marcel alle wijnstreken in Frankrijk. We kwamen toen snel tot de conclusie dat de Provence ons het meeste trok. Tijdens diverse reizen naar de Provence die daarna volgden bezochten we diverse wijnchateaux. Eind jaren ‘90 haalden we op kleine schaal wijn uit de Provence naar Nederland. Omdat dit uiteindelijk niet meer te combineren viel met bestaande dagelijkse werkzaamheden, is er toen een punt gezet achter dat avontuur. Toch bleef de ambitie aanwezig om ooit nog eens iets te gaan doen met de Provence wijnen. Nu, na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest bij een accountants- en adviesorganisatie gaat het roer medio maart 2020 om en volg ik mijn hart.

In september 2019 heb ik mijn droombaan aangeboden gekregen en ga ik de prachtige biodynamische wijnen van het prestigieuze wijnchâteau Château Romanin uit Saint-Rémy-de-Provence exclusief voor de Nederlandse markt vertegenwoordigen.

Voor mij is het een eer dat ik hiervoor gevraagd ben en dit past enorm goed bij mijn passie en ambitie.

Introductie Château Romanin

De eerste pallet rode biodynamische wijnen van Château Romanin is in december 2019 in Nederland gearriveerd en de wijnen vonden direct hun weg in de markt.

Professionals proefden blind de biodynamische wijnen en waren unaniem in hun beoordeling: “prachtige, mooi gemaakte rode wijnen. Vol van smaak, diep rood bessig fruit met fijne zachte afdronk. Echt Provence.”

Maar de wijnen vonden ook direct gretig aftrek bij particulieren die deze biodynamische wijnen enorm konden waarderen.