Ga naar de inhoud

Côte & Provence selecteert

Het magazine ‘Côte & Provence’ neemt je mee in alles wat de Provence zo mooi en aantrekkelijk maakt. Dit jaar zullen veel minder mensen de Provence gaan bezoeken, hetgeen voor hen een groot gemis zal zijn: slenteren over de gezellige Provençaalse markten, genieten van de prachtige natuur en bergdorpjes, op ontdekking voor pareltjes op culinair gebied, de intieme restaurants en terrasjes op droomachtige locaties, de heerlijke wijnen en het leven als God in Frankrijk. Met de nazomereditie 2020 kun je thuis lekker wegdromen in de Provence met een goed glas biodynamische wijn binnen handbereik.

Wijn uit de kapel

Côte & Provence selecteert in de nazomereditie 2020 een tweetal biodynamische wijnen van Château Romanin uit Saint-Rémy-de-Provence. De Château Romanin La Chapelle Rouge 2018 is een ‘vreemde eend’ in het assortiment van het prestigieuze wijnchâteau, dat ligt verborgen tegen het gebergte Les Alpilles.

In 1995 werd voor het eerst deze wijn gemaakt en is vervolgens jaar na jaar gegroeid in kwaliteit en aantrekkingskracht. De hoge eisen aan de handmatig geplukte druiven verklaart het succes van deze wijn. In de zomer 2020 werd de wijn bekroond met een gouden medaille.

De rode wijn is een blend van Syrah, Grenache en Mourvèdre. De druiven zijn half september 2018 rondom volle maan geplukt, hetgeen past binnen de biodynamische wijncultuur.

Kwaliteit die je proeft

De echte wijnliefhebbers rijden er een paar kilometer voor om, zodat ze deze echte Provence topper zelf ook op locatie of thuis kunnen drinken. De Grand Vin Rosé 2019 typeert zich als een raszuivere Provence rosé: mooi zalmkleurig, elegantie en finesse met een lange afdronk. Deze rosé tik je niet zomaar even weg, maar daar ga je rustig voor zitten én genieten.

De rosé is een blend van Grenache, Mourvèdre, Syrah, Counoise en Cabernet Sauvignon. De druiven voor de jaargang 2019 zijn handmatig geplukt in de periode eind augustus tot medio september 2019.

Onlangs behaalde de rosé in een grootse proeverij, welke door Figaro georganiseerd was, van de jury 17/20 hetgeen een topwaardering is, zeker als je weet dat de allergrootste Provence wijnhuizen vertegenwoordigd waren.

Wil je deze wijnen ook zelf proeven?

Ik kan mij voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar de wijnen. Wil jij thuis het Provence gevoel nog even vasthouden? Deze twee toppers van Château Romanin kun je bestellen door het contactformulier in te vullen. Noteer in ‘reactie of bericht’ je keuze voor het aantal flessen rosé respectievelijk rouge.

Om het nog aantrekkelijker te maken kun je deze wijnen nu tegen de speciale ‘Côte & Provence’ prijzen ontvangen ofwel Grand Vin Rosé 2019 € 15,50 en La Chapelle Rouge 2018 € 18,00 per fles. Vanaf 6 flessen worden de wijnen ook nog gratis bij je thuisbezorgd.